Groene thee is uitstekend voor je geheugen

Iedereen vergeet wel eens wat, maar feit blijft dat veroudering gepaard gaat met een achteruitgang in het geheugen. Nu is gebleken uit een nieuw onderzoek aan de universiteit van Basel in Zwitserland, dat in het wetenschappelijk tijdschrift Psychopharmacology werd gepubliceerd, dat van groene thee  je brein beter werken gaat.

Groene thee staat al lang bekend als geneesmiddel wat door onderzoeken bevestigd is. Het drinken van twee of drie kopjes per dag is al voldoende.

 

Wetenschappers trakteerden een groep mannelijke proefpersonen op een drankje met groene thee-extract. Daarna moesten ze een reeks geheugenoefeningen oplossen. Hun breinactiviteit werd op dat moment opgevolgd via MRI-scans. De onderzoekers merkten op dat de pariëtale hersenkwab en de prefrontale cortex beter samenwerkten. Uit hun antwoorden blijkt dat de mensen die thee hadden gedronken dankzij deze connectiviteit een betere score behaalden.
Conclusie? Na het drinken van groene thee verbetert je werkgeheugen. ‘Wie regelmatig een kopje drinkt, verhoogt even de synaptische plasticiteit van het brein’, zeggen de onderzoekers. Dit is goed nieuws voor de medische wereld. Omdat het effect van groene thee nu meetbaar is, kan het onderzoek naar het oplossen van cognitieve problemen vlotter verlopen.
Eerdere studies toonden reeds aan dat groene thee gezond is. Zo zouden liefhebbers van het drankje onder meer minder kans hebben op een beroerte.

Lees ook:Ga je depressie te lijf met groene thee
Lees ook:Thee is een heilzaam drankje
Lees ook:Slechte adem? Groene thee drinken helpt!
Lees ook:Hoe meer koffie en groene thee, hoe kleiner risico op beroerte!
Lees ook:Groene thee helpt met wakker worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>