Ga zwemmen… dan leef je langer!

Veel mensen vinden zwemmen een gedoe. Aan- en uitkleden in die warme, net iets te kleine hokjes, vieze vloeren. En daarna, niet te vergeten: je kapsel! Allemaal waar, maar eenmaal buiten voel je je zo ontzettend lekker. Het werkt namelijk ook geestelijk zeer ontspannend. En in het warme water functioneren (stijve) spieren veel beter. Ze ontspannen door de bewegingen die je in het water maakt.

Zwemmen is veel beter dan wandelen of joggen. Sporten op het droge vergt veel meer van je spieren.  Uit een vergelijkend Amerikaans onderzoek blijkt dat de sterftekans bij zwemmers 53 procent lager ligt dan bij degenen die nooit bewegen. Tegenover wandelaars ligt de kans op overlijden bij zwemmers 50 procent lager, tegenover joggers 49 procent.

Eerder onderzoek maakte al duidelijk dat zwemmen de beste manier is om het hart en de longen in optimale conditie te houden. Je ademcapaciteit wordt steeds groter, waardoor je langere afstanden kunt zwemmen. Zwemmen houdt ook de botten sterk en vermindert het risico op osteoporose.

Lees ook:Sauna is goed voor je hart
Lees ook:Heerlijk naar de sauna….. goed voor het hart!
Lees ook:Een glas bier of wijn maakt wel degelijk gezond
Lees ook:Veel zwemmen is minder vallen
Lees ook:Vrouwen leven langer met partner van gelijke leeftijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>