Sporten houdt je jong!

Mensen die vaak sporten, zien er jonger uit en voelen zich ook fitter. Een studie uitgevoerd aan de medische universiteit van Tel Aviv heeft aangetoond waarom: uithoudingssporten zoals joggen of spinnen verhogen het aantal stamcellen in onze spieren, waardoor deze ‘verjongen’.Uit testen bleek dat ratten die dagelijks 20 minuten in een molentje liepen, na dertien weken hun stamcellen bijna met de helft verhoogden. Volgens professor Dafna Benayahu, hoofd van het onderzoeksteam, verliezen we bij het ouder worden spiermassa en functionaliteit van de spieren. Regelmatig sporten zou er volgens hem toe leiden dat we mooier oud worden.

Al goede voornemens voor 2011? Dit lijkt me een mooie dan!

Bron: nieuwsblad.be

Lees ook:Einde aan tijdperk waarin we grijs worden…
Lees ook:Zo voorkom je dat je gewrichter ouder zijn dan jij bent
Lees ook:Vrouwen lijken na scheiding twee jaar ouder…
Lees ook:Joggen echt beter dan wandelen (en minder vermoeiend)
Lees ook:Beenmerg van je hartsvriendin kan worden omgezet in sperma

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sporten houdt je jong!

  1. Veronica, Haarlem

    het is de combi van…mensen die sporten, eten vaak ook gezonder en hebben vaker een gezond gewicht. Buiten dat je er beter uit kan zien door sporten, geeft het je zeker meer zelfvertrouwen! Je voelt je letterlijk en figuurlijk wat sterker!
    En….iedereen kan altijd beginnen met sporten! even langs je arts, en dan maar op naar die sportschool. Of je nu dik bent of 60 plus, het is altijd leuk!! kom op iedereen…gaan! En waarom niet de eerste stap zetten nog ff voor de kerst en oud en nieuw? Nu komen, even sfeertje proeven, ook een goede insteek om de feestdagen eens te matigen met alles. Tijd maken!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>