Veel ouderen lopen onopgemerkt rond met oogproblemen

Veel ouderen lopen rond met oogaandoeningen, zonder dat ze er erg in hebben. Dat stelt een aantal ouderenorganisaties die dinsdag in Nijmegen de aftrap geven van een landelijke campagne voor Beter Zien. Wanneer ben jij eigenlijk voor het laatst naar de opticien geweest? En zie je echt nog wel zo goed als je zelf denkt? Misschien toch maar eens tijd om het te laten testen?Volgens ouderenbonden en oogartsen lijdt een grote groep senioren aan oogaandoeningen, dragen ze verkeerde brillen of gaan ze ten onrechte van de veronderstelling uit dat het slechter zien ‘hoort’ bij het ouder worden. Gevolg zijn problemen in het verkeer en depressies Volgens bonden en artsen kan tijdige screening  veel problemen voorkomen. Gaan dus, en al helemaal als je twijfelt!

Lees ook:Seniorenorganisaties pleiten voor goede oogscreening
Lees ook:Koopkracht-onderzoek: ‘Ouderen niet veel slechter af dan anderen’
Lees ook:Multifocale bril brengt ouderen ten val
Lees ook:Grote groep ouderen zakt in 2011 financieel door het ijs
Lees ook:Komt er echt een vuurwerkverbod?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>