Beweeg een kwartiertje per dag en leef drie jaar langer!

Wil je langer leven? Dan hier een gouden tip. Beweeg een kwartier per dag. Daarmee kun je je leven met drie jaar verlengen, zo blijkt uit een Taiwanese studie. Een kwartiertje per dag… Ik vraag me dan af: zijn er mensen die dat nu niet doen dan? Een kwartiertje! Dat is toch niks? Dat heb je al te pakken met een korte wandeling of even de ramen lappen of stofzuigen! Experts geven aan dat dit ook meteen de kleinste hoeveelheid lichaamsbeweging is waarmee voor een volwassene nog gezondheidswinst te behalen is. Wereldwijd wordt dagelijks een half uur beweging geadviseerd. “Meer is altijd beter, maar minder is beter dan niets.”
De Nederlandse Norm Gezond Bewegen pleit al jaren voor een dagelijks half uurtje matig intensieve beweging. Drie keer tien minuten mag hierbij ook. De Engelse regering heeft hun sportadvies recent omgezet naar een flexibelere 150 minuten beweging per week.  Uit het onderzoek, dat werd gepubliceerd in vakblad The Lancet en gehouden werd onder ruim 400.000 Taiwanesen bleek dat een kwartier per dag, of negentig minuten per week, matig intensief bewegen (wandelen) al tot een levensverlenging van drie jaar leidt.
Bovendien bleek dat de respondenten de smaak te pakken kregen en langer gingen bewegen. Dit leidt ook tot levensverlenging zo bleek, want per extra kwartier lichaamsbeweging daalde het sterftecijfer in die groep met maar liefst 4 procent, zo becijferden wetenschappers van het Taiwanese nationale Gezondheidsonderzoekscentrum. Uit eerder Brits onderzoek bleek overigens dat bankhangers die dagelijks meer dan zes uur tv kijken, vijf jaar korter leven. Het is dus verstandiger om tijdens de reclame eens een wandeling te gaan maken.

Lees ook:Beweeg mee met Nederland in Beweging
Lees ook:Het dragen van een stappenteller zorgt voor meer beweging
Lees ook:Dagelijkse klusjes langer vol te houden dan wekelijkse fitnessclub
Lees ook:Loop jezelf er wat extra tijd op aarde bij!
Lees ook:Denkvermogen dementerende verbetert bij bewegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>