Online van je obstipatie afkomen…

Eén op de drie Nederlanders heeft wel eens last van verstopping. Velen wenden zich voor informatie over deze kwaal tot het internet. Dat blijkt uit het aantal zoekopdrachten: maandelijks wordt er gemiddeld ruim 100.000 keer gezocht op zoektermen zoals ‘verstopping’, ‘obstipatie’ en ‘constipatie’. Helaas zwerft er online veel onjuiste informatie rond over obstipatie en de behandeling daarvan. Daarom heeft Dulcolax een platform gelanceerd met medisch-wetenschappelijk getoetste content. Lekker online van je verstopping afkomen dus! Diverse gezondheidsplatformen bevatten onjuiste informatie. Vooral over de risico’s van laxeermiddelen doen de wildste verhalen de ronde: je zou er een ‘luie darm’ van krijgen of er zou gewenning ontstaan. Volgens de algemeen geldende richtlijnen voor het gebruik van geneesmiddelen is dit niet het geval. Foutieve online-informatie is kwalijk, aangezien die mensen ervan weerhoudt adequate maatregelen te ondernemen om de stoelgang te verbeteren.

Het platform www.obstipatie.eu verschaft de bezoeker uitgebreide informatie over de mogelijke oorzaken van verstopping. Daarnaast geeft de website tips over wat je er zelf tegen kunt doen, zoals voldoende drinken, vezelrijk eten en yoga beoefenen. Voor wie deze tips niet of niet snel genoeg werken, bevat de website betrouwbare informatie over laxeermiddelen. Alle informatie voldoet aan de medisch-wetenschappelijke richtlijnen.

Obstipatie.eu is een initiatief van Dulcolax, geneesmiddel tegen obstipatie. Door de consument correct te informeren over alle facetten van obstipatie, wil Dulcolax het onderwerp bespreekbaar maken. Mensen praten niet graag over hun stoelgangproblematiek. Het internet is de plek bij uitstek om anoniem informatie over dit onderwerp op te zoeken. Daarom is het extra belangrijk dat er juist online correcte informatie beschikbaar is.

Lees ook:1 op 2 Nederlanders krijgt te maken met aambeien
Lees ook:Oorzaken van obstipatie
Lees ook:Website speciaal voor medioren
Lees ook:De leeftijd van je hart meten online
Lees ook:Alles van Bach gratis op internet

1 Reacties // Reageer

One thought on “Online van je obstipatie afkomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>