Alles van Bach gratis op internet

De Nederlandse Bachvereniging bestaat 100 jaar in 2022. Om dit te vieren wordt er een 10-jarig project gestart, genaamd All of Bach, een monsterklus die jaren gaat duren. Al het werk  spelen en op internet zetten. 
 In mei volgend jaar zal de site www.allofbach.com beschikbaar komen met het materiaal van de Duitse componist Johann Sebastian Bach (beeld, geluid en „een schat aan extra informatie). In eerste instantie zal alle informatie gratis te raadplegen zijn.

 

De Nederlandse Bachvereniging gaat het doen en de projectnaam luidt All of Bach. Om de klus te klaren moeten ze nu al beginnen om de ongeveer 1.080 werken in dat jaar te hebben gespeeld.

Vanaf 2014 is dit online te volgen. Alle opnames zullen online worden verzameld en aangeboden op een platform. Dit platform zal zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar zijn. Het platform krijgt de naam ‘Global Village of Bach’. Hiermee wil de Nederlandse Bachvereniging de mensen die op ‘Bach’ zoeken inspiratie bieden.

De Nederlandse Bachvereniging is ontstaan in 1922. Toen werd Bachs Matthäu Passion uitgevoerd in de Sint-Vituskerk in Naarden. Op deze locatie wordt dit stuk nog jaarlijks uitgevoerd door het ensemble van de Nederlandse Bachvereniging. De vereniging wil de mensen laten genieten van de muziek van Bach en zijn tijdgenoten.
De vereniging heeft per seizoen rond de 50 concerten door heel Nederland. Daarnaast maakt het ensemble regelmatig trips naar allerlei steden in Europa. Ook de Verenigde Staten en Japan zijn bezocht.

Meer informatie vind je op www.bachvereniging.nl

Lees ook:Bach in Bach uit
Lees ook:Online van je obstipatie afkomen…
Lees ook:CD-luisterboek over de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach
Lees ook:Het Groene Smoothie Boek: 30 lekkere, simpele en gezonde recepten
Lees ook:VVV NL app: met één download altijd en overal actuele vrijetijdsinformatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>