CD-luisterboek over de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach

De Matthäus-Passion is een oratorium gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Het is één van zijn bekendste composities en één van zijn langste. De Matthäus-Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus volgens het Evangelie volgens Matteüs.

Bachkenner en ver familielid Govert Jan Bach, pastoraal psycholoog,  reikt in 12 hoofdstukken sleutels aan om dit meesterwerk beter te doorgronden.

 

 

Op toegankelijke wijze gaat hij in op de ontstaansgeschiedenis, het wezen van de barok, de gelaagdheid van het stuk, de diverse tekstbronnen, de architectuur, de grote rol van de mystiek, de herontdekking in de 19de eeuw, de uitvoeringspraktijk, de meest recente musicologische vondsten, de hertalingen en de Matthäus Passion als Nederlands cultuurmonument.

Zijn verhaal wordt muzikaal omlijst door fragmenten van verschillende uitvoeringen van de Matthäus-Passion. Het bijbehorende boek bevat samenvattingen van de hoofdstukken die op de CD’s te beluisteren zijn.

Voor een ieder die Bachs meesterwerk beter wil doorgronden.

Lees ook:Beleef de Matthäus Passion met korting
Lees ook:Zit je klaar voor The Passion vanavond om 20.25 uur?
Lees ook:Alles van Bach gratis op internet
Lees ook:Nieuw programma: o.a. Tineke Schouten zingt de Messiah van Händel
Lees ook:Frans Bauer in ‘The Passion’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>