Tuinschuur verlengt leven gepensioneerde man

Gepensioneerde mannen vinden het heerlijk om in hun tuinschuurtje te klussen, ze voelen zich er ontspannen of  genieten er gewoon van de stilte, waardoor ze hun stress verlichten. Bovendien voeren ze er hun geliefde klusjes uit, die niet alleen hun zelfvertrouwen een boost geven, maar ook hun bloeddruk verlagen.

Onze buurman zat de hele dag zijn schuurtje, maar dat was eerder om zijn vrouw te ontvluchten! Toch leidt dit alles volgens gezondheidsexperts tot een langer leven. En dat klopt wel, mijn buurman werd 88 jaar……Alan White van de Leeds Metropolitan gelooft zelfs dat mannen op die manier jaren kunnen winnen. “Ontspannen is goed voor de gezondheid, maar ook de kleine doe-het-zelfklusjes doen hen goed. Mannen krijgen een gevoel van voldoening als ze zelf iets kunnen maken en dat zien groeien van begin tot einde.”

Omdat de gezondheidsexperts zodanig overtuigd zijn van de voordelen, duiken er in Groot-Brittannië al echte ‘mannenschuurgroepjes’ op. Daar komen gepensioneerden samen en kunnen ze samen wat klusjes uitvoeren.

En professor White hoopt dat het daar niet bij blijft. “Het is de bedoeling dat mannen de schuren als een comfortabele omgeving zien, waar ze kunnen praten over hun eventuele gezondheidsproblemen en ervaringen met elkaar delen.”

Het idee komt uit Australië, waar het ondersteund wordt door de Men’s Health Forum. “Het initiatief werkt goed, omdat de schuren tot de verbeelding van mannen met pensioen spreken. Die generatie houdt ervan om op een zondagmiddag een auto uit elkaar te halen en daarna opnieuw in elkaar te zetten”, aldus Peter Baker, de woordvoerder van de liefdadigheidsinstelling.

Bron: HLN

Lees ook:Moeders spenderen één derde van hun leven aan de zorg voor hun kinderen
Lees ook:Vrouwen hebben het moeilijk met parkeren
Lees ook:Niet zoenen? Oma (92) schiet er op los!
Lees ook:Audi reclame: Waar komt dat liedje toch vandaan?
Lees ook:Vertrutting is hip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>