Tips om voldoende water te drinken

Er is nog altijd geen duidelijk antwoord op de vraag hoeveel water we precies nodig hebben. De één zegt twee liter per dag en volgens een Engelse huisarts zou het  grote onzin.  Sommige mensen zullen je vertellen dat je acht glazen per dag nodig hebt, terwijl anderen vertellen dat de helft van je lichaamsgewicht gelijk is aan het aantal ounce (1 ounce = 28,4 milliliter) dat je moet drinken.

Volgens het Institute of Medicine moet een gezonde volwassen vrouw in totaal 2,66 liter water per dag opnemen, een man 3,69 liter. Dat lijkt veel, maar we mogen ook niet vergeten dat 20 procent daarvan in onze voeding zit. De overige 80 procent moeten we echter wel drinken, en dat is niet voor iedereen even simpel. Op HLN zag ik 8 eenvoudige tips om je wateropname op te krikken. Misschien werkt het.


1. Begin je dag met water
Zet een glas water naast je bed en drink het leeg zodra je wakker wordt. Doe dat voor je gewoonlijke kop koffie of thee.

2. Drink aan je bureau
Zet een herbruikbaar glas of fles op je bureau. Hervul die meteen als ze leeg is. Kies voor de verste waterautomaat, dat zorgt voor wat extra beweging.

Vergeet je te drinken? Kleef dan een papiertje op je computer die je eraan herinnert. Als dat niet werkt, stel dan een alarm in op je gsm.

3. Neem altijd water mee
Neem ook altijd een flesje water mee in je handtas, zodat je onderweg altijd kunt drinken.

4. Drink voor je maaltijd
Drink twee glazen water leeg voor je begint te eten. Dat doet je niet alleen meer water opnemen, maar uit onderzoek blijkt dat het je ook helpt afvallen.

5. Leng je fruitsap aan
Ben je het type dat liever naar een zoet drankje grijpt, dan hoef je niet alle vruchtensappen voorgoed af te zweren. Het is beter om één vierde van je glas met het (pure) vruchtensap te vullen en vervolgens aan te lengen met water.

6. Zweer frisdrank af
Als je zin krijgt in een zoete frisdrank, gebruik dat dan als een herinnering om een glas water te nemen. Kan je geen afscheid nemen van de bubbeltjes? Kies dan voor spuitwater.

7. Geef je water wat smaak
Gebruik  vers fruit of groenten om wat smaak toe te voegen. Komkommer, citroen, limoen en watermeloen zijn smakelijke opties.

8. Hou de hoeveelheid bij
Net als een voedingsdagboek helpt om bij te houden hoeveel je eet, kan opschrijven hoeveel water je drinkt helpen om er meer te drinken. Er bestaat zelfs een app die je daarbij helpt.

Lees ook:Tips om dagelijks meer water te drinken…. we drinken té weinig!
Lees ook:Eeehhh…veel water drinken was toch heel goed? Niet dus!
Lees ook:Water drinken essentieel voor je lichaam
Lees ook:Is veel water drinken wel zo gezond?
Lees ook:Moeten we nu wel of niet veel water drinken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>