Tips om dagelijks meer water te drinken…. we drinken té weinig!

“Je moet meer water drinken, dat is gezond”. Je hebt het vast wel eens gehoord! En toch drinken wij Nederlanders gemiddeld maar vier glazen water per dag. Dat is minder dan de aanbevolen hoeveelheid. Dit blijkt uit het Nationaal Wateronderzoek. Ik ben er ook heel slecht in hoor, maar heb nu een flesje op het aanrecht staan dat ik drie keer per dag van mezelf moet vullen. Zo drink ik toch anderhalve liter per dag!

 

 

Je verliest vocht via je ademhaling en door zweet en urine te produceren. Het Voedingscentrum raadt aan om dagelijks 1,5 liter te drinken, zo’n 6 glazen. Slechts 1 op de 5 ondervraagden wist dat. 29 procent denkt dat je nog meer zou moeten drinken en 37 procent denkt juist dat minder water drinken gezond is.

Het merendeel van de waterdrinkers drinkt dagelijks water, zij drinken gemiddeld 4,6 glazen van 250 milliliter op een dag. Nederlanders drinken gemiddeld twee soorten waters; kraanwater en natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur. Daarnaast drinken ze ook wel eens natuurlijk mineraalwater met koolzuur (31 procent), natuurlijk mineraalwater met een vleugje smaak (29 procent) en water uit een watercooler (28 procent).

“Voldoende drinken is essentieel voor je lichaam. Natuurlijk mineraalwater is een uitstekende en gezonde keuze om de vochtbalans op peil te houden. In deze zomermaanden is een goede hydratatie extra relevant. Door de warmte zweet je meer waardoor een goede vochtaanvulling nog belangrijker is”, zegt Raymond Gianotten van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen, opdrachtgever van het onderzoek.

Voor het onderzoek werden 1079 mannen en vrouwen ondervraagd.

En als je het moeilijk vindt zoveel water te drinken, staan hier genoeg tips waarmee het je moet lukken.

Lees ook:Watertips voor bij het kerstdiner
Lees ook:Water drinken essentieel voor je lichaam
Lees ook:Eeehhh…veel water drinken was toch heel goed? Niet dus!
Lees ook:Populaire light dranken niet zo onschuldig
Lees ook:Tips om voldoende water te drinken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>