Schil van appel beschermt tegen kanker

Appels beschermen tegen tal van ernstige ziekten, zoals kanker. Wetenschappers hebben ontdekt hoe dit komt: de gezondste bestanddelen zitten in de schil. Verschillende vroegere studies toonden al het belang van appels aan bij de bescherming tegen hartziekten en kanker. Nu bestudeerden wetenschappers aan de universiteit van Wisconsin wat er gebeurde met kankercellen wanneer ze in contact kwamen met een extract van de schil van een appel.

 

 

Zo ontdekten ze dat prostaat- en borstkankercellen trager groeien en minder lang overleven nadat ze behandeld worden met dit extract. De onderzoekers merkten ook een stijging op in het niveau van marpine, een proteïne dat de groei van tumoren helpt te onderdrukken. De resultaten van dit onderzoek suggereren dat mensen die de schil wegsmijten weinig of zelfs geen kankerbestrijdende voordelen ervaren bij het eten van een appel.

Lees ook:Appels beschermen tegen darmkanker
Lees ook:Appels houden je jong en fit
Lees ook:Flevosap introduceert eerste mix van fruit en groente: appel-rabarber
Lees ook:Helpen bloedverdunners tegen het uitzaaien van kanker?
Lees ook:Ga je rimpels te lijf met een Zwitserse super appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>