Effectief middel tegen blaasontsteking zonder antibiotica

Schermafbeelding 2013-07-04 om 17.23.05Veel vrouwen hebben weleens last van een blaasontsteking. In de afgelopen zeven jaar is het aantal voorschriften van antibiotica voor urineweginfecties zelfs gestegen van 1,1 miljoen in 2005 tot 1,7 miljoen in 2012.1 Vrouwen laten antibiotica echter steeds vaker links liggen en kiezen voor een andere oplossing. Helemaal als hun blaasontsteking het gevolg is van intiem contact.2  Proberen om blaasontsteking te beperken met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, zoals veel water drinken, goed ‘uitplassen’ en van voor naar achter de billen afvegen hebben dan de voorkeur. Met Cystiberry introduceert Roter nu een nieuw niet-antibiotisch medisch hulpmiddel om urineweginfecties te voorkomen én te behandelen. Cranberry-Active, de werkzame stof in dit middel, bestaat uit het extract van hele cranberry’s dat beschermt tegen bacteriën die zich bij blaasontsteking in de blaaswand nestelen.1 Met het preparaat worden klachten zoals een branderig gevoel bij het plassen, vaak plassen en pijn in de onderbuik tegengegaan en verlicht.
Resistentie voor antibiotica (de bacterie is niet meer vatbaar voor antibiotica) is een probleem dat vaak voorkomt bij urineweginfecties.4,5 Daarom geven veel vrouwen de voorkeur aan zelfmedicatie boven antibiotica.4 Als de bacterie echter eenmaal zijn weg heeft gevonden binnen het urinestelsel, helpen de huis-tuin-en-keuken trucjes niet meer. Tot voor kort kon je dan bijna niet anders dan een antibioticakuur beginnen.

De bacterieremmende werking van Cystiberry

Dat cranberry’s een positief effect hebben op het verloop van blaasontsteking was al langer bekend. In tegenstelling tot de meeste bestaande cranberryproducten, zoals cranberrysap, die gebaseerd zijn op cranberryfracties, wordt in Cystiberry het extract van de gehele cranberry gebruikt. Dit zorgt voor een effectievere aanpak van de blaasontsteking. Cystiberry remt de groei van de E. coli bacterie en voorkomt daarmee dat de bacterie zich hecht aan de blaaswand.3 De werkzame stof Cranberry-Active speelt hierbij een belangrijke rol. Deze zorgt er namelijk voor dat er een filmlaagje om de bacterie wordt gelegd waardoor de hechting van de E. coli bacterie aan de cellen van de blaas, nieren en urinewegen wordt tegengegaan.3  Daar komt bij dat cranberry’s de urine zuurder maken, dit betekent een lagere pH-waarde van de urine waardoor bacteriën niet goed gedijen.3

Bekende klachten bij blaasontsteking

Blaasontsteking is een veelvoorkomende aandoening en wordt gekenmerkt door een branderig of pijnlijk gevoel bij het plassen, constante aandrang om te plassen, troebele en sterk ruikende urine, pijn in de onderbuik en rode afscheiding uit de urinebuis. Deze klachten kunnen ook afzonderlijk voorkomen; niet iedereen heeft dezelfde klachten bij een blaasontsteking

Wist je dat…
·         Blaasontsteking ook wel lage urineweginfectie wordt genoemd?
·         In 2007 meer dan een miljoen keer de diagnose blaasontsteking werd gesteld?2
·         Blaasontsteking op alle leeftijden en bij beide geslachten voorkomt, maar bij vrouwen, kinderen en ouderen het meest?
·         Zwangere vrouwen vaker blaasontsteking hebben, doordat de baby in de baarmoeder de blaas gedeeltelijk wegdrukt?
·         Ongeveer 50 tot 60 % van de vrouwen ten minste één keer in haar leven blaasontsteking krijgt?6
·         Bij bijna de helft van de mensen de blaasontsteking ook binnen een jaar terugkomt?6
·         Bij twee derde van de gevallen de blaasontsteking veroorzaakt wordt door de E. coli bacterie?7 Deze bacterie is van nature aanwezig in de darmen, maar kan via de plasbuis het urinestelsel binnenkomen en daar vervolgens flinke infecties veroorzaken.
·         Kinderen vaak geen zin hebben om naar de WC te gaan, omdat ze net zo lekker aan het spelen zijn en daardoor sneller blaasontsteking krijgen?
·         Blaasontsteking serieuze gevolgen zoals nierbekkenontsteking of prostatitus kan hebben, wanneer het van de lagenurinewegen opstijgt naar de hogere urinewegen?
·         Vrouwen na de overgang meer kans hebben op een blaasontsteking, doordat het vrouwelijke hormoon oestrogeen afneemt? Dit hormoon zorgt ervoor dat de slijmvliezen in de plasbuis in goede conditie zijn en daarmee ook voor de weerstand tegen bacteriën die de urinewegen binnen willen dringen.

Over Cystiberry
Cystiberry gebruikt het extract van zuivere hele cranberry’s, wat een positief effect heeft op de voorkoming en behandeling van blaasontsteking.3 Het middel bestaat uit capsules die voor de preventie van blaasontsteking eenmaal daags moeten worden ingenomen en voor de behandeling van blaasontsteking tweemaal daags voor een periode van 15 dagen.4
Cystiberry wordt door Roter op de markt gebracht voor een consumentenadviesprijs van 19,95 euro per verpakking met 30 capsules. Kijk op www.cystiberry.nl voor meer informatie over het product en de aandoening.

Lees ook:Voorkom een blaasontsteking in het buitenland!
Lees ook:Kun je een blaasontsteking voorkomen?
Lees ook:Blijf je blaas de baas
Lees ook:Veenbes, natuurlijk middel tegen blaasontstekingen
Lees ook:Melkzuurbacteriën tegen blaasontsteking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>