Oosterse mosselen uit de wok (recept)

Al is de klassieke wijze van mosselen maken met witte wijn, prei, ui, wortel en selderij natuurlijk het bekendst, deze Oosterse variant lijkt me ook niet te versmaden…….

 

mmmmmmm!

 

 

2 kilo mosselen
3 bosuitjes
2 tenen knoflook
3 cm verse gember of 1 theelepel gemberpoeder
1 limoen
3 eetlepels (roerbak) olie
3 eetlepels oosterse chilisaus
2 eetlepels (Japanse) sojasaus

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd ook de gember in dunne plakjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil er af. Pers de limoen uit. Was de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes aan tot ze gaan geuren. Schep de limoenrasp, de bosuitjes en de mosselen erdoor. Bak de mosselen al omscheppend 3-4 minuten op hoog vuur. Schep er 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel limoensap door en verwarm de mosselen nog 3-4 minuten tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen in 2 warme diepe borden. Roer een dipsausje van 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels sojasaus en 4 eetlepels mosselvocht en schenk het sausje vervolgens in twee kleine kommetjes en serveer het bij de mosselen.

Lekker met komkommersalade en rijst.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Tijgergarnalen met groene groente (recept)
Lees ook:Lekkerbek met zoetzure ananassaus (recept)
Lees ook:Zomaar, een recept: roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps
Lees ook:Tongrolletjes gepocheerd in kokosmelk
Lees ook:Tongrolletjes gepocheerd in kokosmelk (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>