Wij eten appels fout

Mijn partner eet, zolang ik hem ken, een appel op met huid en haar. Alles gaat naar binnen, behalve het steeltje. En ik maar gillen dat dat heel slecht is. Maar dat is helemaal niet zo!!

De kern van een appel is wel eetbaar en zelfs gezond – behalve de pitjes dan, die kun je beter uitspugen. En wie zich verticaal van onder naar boven aan de appel waagt, zal ook amper merken dat er überhaupt een klokhuis is.

 

Dat zegt gezondheidsjournalist James Hamblin van The Atlantic. De manier waarop de meesten van ons appels eten, is goed fout en zorgt bovendien voor tonnen overbodige afval, weet hij.

Het klokhuis zoals wij dat kennen, neemt tot dertig procent van de hele vrucht in beslag. En wij laten dat meestal door onze cirkelgewijze, horizontale appelverorbering op het einde over. Voor de VS alleen betekent dat jaarlijks een verlies van zo’n 13 miljard dollar aan gezond appelvlees.

Dus opeten maar, de hele zwik!

Lees ook:Haringsalade met appel en lente-uitjes (recept)
Lees ook:Makkelijk een kilo lichter per week
Lees ook:Je avocado rijp in 10 minuten
Lees ook:“An apple a day keeps the doctor away…”
Lees ook:Flevosap introduceert eerste mix van fruit en groente: appel-rabarber

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>