Haringsalade met appel en lente-uitjes (recept)

Haring kun je naast puur, ook heel goed verwerken in recepten. Dit lijkt me wel een lekker hapje voor de lunch……..

 

 

  • 4 nieuwe haringen
  • 2 eetlepels appelsap
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel franse mosterd
  • kerriepoeder
  • 5 eetlepels slaolie
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 grote stevige appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram gemengde salade
  • zout en peper

Meng het appelsap met de azijn, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper, ½ theelepel kerriepoeder en de olie. Snijd de lente-uitjes in ringen. Schil en halveer de appel. Verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en besprenkel deze met citroensap. Snijd de haringen in stukjes. Hussel de salade, de appel, de uiringetjes, de dressing en de stukjes haring door elkaar. Verdeel de salade over vier borden.

Lekker met roggebrood.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Komkommerschuitjes met haring (recept)
Lees ook:Broodje haringsalade (recept)
Lees ook:Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Lees ook:Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Lees ook:Lauwwarme kruidensalade met zalmforel (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>