Steeds meer chronisch zieken in Nederland

Schermafbeelding 2014-06-25 om 19.23.02Het aantal chronisch zieken zal de komende jaren behoorlijk stijgen. Dat staat in de Volksgezondheid Toekomst Verkenning van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) die dinsdag wordt gepresenteerd. “Het RIVM voorziet een stijging van 5,3 miljoen in 2011 naar 7 miljoen in 2030. Daarbij zal ook het aantal mensen met twee of meer aandoeningen toenemen. Vooral door de vergrijzing steeg het aantal mensen met een ziekte het afgelopen decennium en die stijging zet door.” Betere behandeling en ‘vroegopsporing van ziekten’ zorgen er ook voor dat mensen langer leven met hun ziekte.

De opmars van het aantal mensen met overgewicht lijkt tot stilstand te komen. Tot 2030 neemt het aantal mensen met overgewicht niet verder toe. Wel blijft het aantal mensen dat te zwaar is met 48 procent onverminderd hoog. “Een op de drie Nederlanders beweegt weinig en dit zal ook in 2013 zo zijn”, concludeert het RIVM. Nederlanders zullen in 2030 gemiddeld ouder worden dan in 2012. Mannen worden nu gemiddeld 79 jaar, terwijl vrouwen een levensverwachting van 83 hebben. Tot 2030 worden mannen gemiddeld nog drie jaar ouder, en vrouwen ruim twee jaar.

Lees ook:Zo link is een grote taille bij ouderen….
Lees ook:Een op drie scheidende mannen vijftigplusser
Lees ook:Vrouwen leven langer, maar wel met meer gezondheidsklachten
Lees ook:Nederlanders worden ouder en ouder
Lees ook:Aantal mensen ouder dan honderd jaar vervijfvoudigd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>