Supersnel internetabonnement: Fiberspeed

Telecomaanbieder Tele2 introduceert per 1 september als eerste in Nederland de volgende generatie breedband internet op basis van VDSL. De dienst heet Fiberspeed en geeft klanten tot 60 Mb/s (Megabits per seconde) downloadsnelheid en 6 Mb/s upload. Tele2 is de eerste telecomoperator die deze technologie voor consumenten aanbiedt.
VDSL is bij uitstek geschikt voor consumenten die hoge eisen stellen aan het internet zoals bij het spelen van online games en het bekijken van streaming films, televisie en video op de PC. Fiberspeed is beschikbaar in twee pakketten; Fiberspeed internet en Fiberspeed Internet+Bellen waar ook een telefonie-abonnement in zit.

Fiberspeed is per 1 september beschikbaar voor 200.000 huishoudens in 85 wijken in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen. Daarna komen plaatsen in andere regio’s aan de beurt. Tele2 wil Fiberspeed snel uitrollen in Nederland. Eind 2010 kunnen ongeveer 1 miljoen huishoudens gebruik maken van de dienst.

Tele2 is de snelst groeiende aanbieder van internetdiensten voor consumenten en biedt ADSL-pakketten met snelheden tot 20 Mb/s. Met Fiberspeed breidt Tele2 nu haar breedbandportfolio uit zodat ook klanten die behoefte hebben aan internet met snelheden hoger dan 20 Mb/s kunnen worden bediend. “Tele2 ziet dat er een groep internetgebruikers is die zeer intensief gebruik maakt van het internet en hiervoor een zeer snelle internetverbinding wil hebben”, zegt directeur Consumentenzaken Günther Vogelpoel van Tele2. “We luisteren heel goed naar consumenten en willen ook die specifieke groep op maat bedienen tegen een scherpe prijs.”

Fiberspeed gebruikt de technologie VDSL, wat staat voor Very high bitrate Digital Subscriber Line. VDSL is net als ADSL een variant van DSL. De meeste huishoudens in Nederland hebben nog ADSL. Consumenten met VDSL kunnen beschikken over drie keer de maximale downloadsnelheid en zes keer de uploadsnelheid van ADSL. Hiervoor krijgen zij een nieuwe modem die Tele2 gratis aanbiedt. Verder zal Tele2 voor de uitrol van Fiberspeed technische aanpassingen verrichten in de wijkcentrales van haar netwerk. Deze centrales zijn verbonden met het landelijke glasvezelnetwerk van Tele2.

Fiberspeed Internet en Fiberspeed Internet+Bellen worden beide geleverd met een gratis modem en tijdelijk gratis installatie door een monteur. Fiberspeed Internet kost 39,95 euro per maand inclusief BTW en Fiberspeed Internet+Bellen kost 49,95 euro per maand.

Lees ook:Vodafone komt met goedmakertje
Lees ook:Internetproviders beloven beterschap bij overstap
Lees ook:Via internet zien hoeveel schuld je hebt
Lees ook:Gratis bellen via Facebook
Lees ook:Aantal arme ouderen neemt snel af

1 Reacties // Reageer

One thought on “Supersnel internetabonnement: Fiberspeed

  1. Smelliemel

    Check anders een de top 5 beste internetproviders

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>