Het Anne Frankhuis nu ook online te bezoeken

Op 3 mei 1960 opende het Anne Frank Huis officieel haar deuren voor publiek. Het eerste jaar komen 9.000 mensen naar het museum en nu, 50 jaar later, bezoeken circa 1 miljoen mensen jaarlijks de onderduikplaats van Anne Frank. In het kader van dit 50-jarige bestaan van het Anne Frankhuis als museum, presenteert de Anne Frank Stichting ‘Het Achterhuis Online’. De website gaat woensdag officieel de lucht in.De stichting wil hiermee ook mensen trekken die fysiek niet in staat zijn het huis te bezoeken. Bezoekers over de hele wereld kunnen in een 3D omgeving de onderduikplek van Anne Frank verkennen. Bij een bezoek aan het virtuele onderduikpand kunnen bezoekers zelfstandig de ruimtes verkennen of kiezen voor één van de rondleidingen.In het “echte” Anne Frank Huis zijn sommige ruimtes niet toegankelijk voor publiek. Online zijn bijvoorbeeld het privékantoor van Otto Frank en de zolder wel te zien.

Bezoekers van de website krijgen een 3D-rondleiding door het voor- en achterhuis. Ze zien hoe de ruimtes eruit zagen tijdens de onderduikperiode. In tegenstelling tot het pand aan de Prinsengracht zijn in de online-versie wel meubels te zien. Otto Frank wilde dat de kamers na de oorlog leeg zouden blijven. Ze waren namelijk na de arrestaties van de bewoners leeggehaald. De AVRO heeft bovendien voor de website uniek beeldmateriaal beschikbaar gesteld. Hierin blikken de helpers terug op de onderduikperiode.

Lees ook:Documentaire over Otto Frank
Lees ook:Theatervoorstelling over Anne Frank in bijzondere versie naar Carré
Lees ook:85ste geboortedag Anne Frank
Lees ook:Eerste Nederlandse Anne Frank-film in de maak
Lees ook:Miep Gies, de vrouw die het dagboek van Anne Frank redde, overleden

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Het Anne Frankhuis nu ook online te bezoeken

  1. Pingback: Huis Harry Mulisch in 2013 open als museum | INFOPLAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>