12-uur durende brei-marathon op Noorse tv

 

Yarn and knitting needles_1Breifanaten opgelet. Heb je Noorse televisie? Dan kun je daar vanavond namelijk op afstemmen. De publieke omroep aldaar zendt dan een 12 uur durende breishow uit om het begrip ‘slow tv’, de tegenhanger van gehaaste, flitsende, actuele programma’s, een podium te geven.Een schaap in de wei bij Bergen maakt zich momenteel op voor zijn bijdrage aan de tv-marathon. De wol dat hij momenteel op zijn rug draagt, moet voor het einde van het programma om de schouders van een truidrager zitten. „We kunnen dan zien hoe de mouw van een sweater langer en langer wordt”, aldus producer Rune Moeklebust van zender NRK i De Telegraaf. „Het wordt fascinerende, maar vrij vreemde tv.”

De NRK is niet geheel onbekend met het fenomeen slow tv. In februari liet het 12 uur lang een knapperend haardvuur zien en het proces van houthakken en aansteken dat daaraan vooraf. Twee jaar geleden vertoonde het 134 uur lang een varend cruiseschip: een uitzending waar 1 op de 5 Noren op afstemde.

Lees ook:Telegraaf is op zoek naar verhalen van 50-plussers die werk zoeken
Lees ook:Milika Peterzon (52) getroffen door zware hersenbloeding
Lees ook:Zeldzame (zwangere!) bosvleermuis op de Veluwe
Lees ook:Verkoopshow 50-plussers verboden
Lees ook:Nederlanders doen niets met 84 miljoen euro aan vreemde valuta

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>