Jong en oud….. we zijn steeds langer online

Schermafbeelding 2016-02-28 om 19.41.21We internetten wat af met z’n allen! Uit het jaarlijkse onderzoek Media Standaard Survey blijkt, dat we per dag steeds langer online zijn. Nederlanders surften vorig jaar gemiddeld twee uur per dag op internet, een stijging van 34 procent ten opzichte van 2011.  Wel zijn er grote verschillen tussen leeftijdscategorieën. Jongeren tussen 13 en 17 jaar zijn meer dan drie uur per dag online, 65-plussers gemiddeld een uur.
Verder blijkt uit het onderzoek dat steeds meer mensen kranten en tijdschriften online lezen. Vooral hoogopgeleiden hebben behoefte aan digitaal lezen. Ook is er een lichte stijging te zien in het aantal mensen dat online naar de radio luistert.

Om te internetten gebruiken mensen de laptop en de smartphone het vaakst, gevolgd door tablet en desktop computer. Ook is het gebruik van internet via spelcomputer en mediacenter in opmars, vooral onder jongeren.

 

Lees ook:Tablet verdringt bord van schoot
Lees ook:70% 50-plussers inmiddels online
Lees ook:Internetten steeds dieper verweven in ons dagelijks bestaan
Lees ook:Senioren vinden zichzelf behoorlijk computervaardig
Lees ook:27,6% van de 65-plussers internet niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>