27,6% van de 65-plussers internet niet

Vrouwen, 50-plussers en laag opgeleiden zijn bezig aan een inhaalslag op internet, zo blijkt uit het jaarlijkse NIPO-onderzoek naar het mediagebruik van Nederlanders. Ik weet het niet hoor, maar zijn de meeste vrouwen, 50-plussers en laag opgeleiden niet ALLANG volop op het internet aanwezig? Is niet sowieso vrijwel iedereen zwaar aan het internetten? Ik denk serieus dat ik in mijn omgeving helemaal niemand kent die er nog niets meer doet…Maar toch blijkt het gebruik nog steeds te stijgen: 2 procent in 1012: naar 12,5 miljoen. En mijn gevoel klopt dus ook wel, want dit is circa 90 procent van alle Nederlanders van 13 jaar of ouder.
Onder jongeren is het internetgebruik nagenoeg 100 procent. Onder vrouwen, 50-Rplussers en laag opgeleiden is dit vorig jaar het meest gestegen. Onder 65-plussers is er nog altijd een grote groep (27,6 procent) die nergens toegang heeft tot internet. Dit geldt ook voor laag opgeleiden (21,4 procent). Internetten op smartphone en tablet wint aan populariteit. Dit gaat ten koste van het gebruik van de personal computer (van 67 procent in 2011 naar 60 in 2012) en spelcomputer (van 8 naar 6 procent.)

Lees ook:70% 50-plussers inmiddels online
Lees ook:Ouderen maken forse inhaalslag op internet
Lees ook:Jong en oud….. we zijn steeds langer online
Lees ook:Helft senioren denkt niet meer online te gaan
Lees ook:Campagne ‘Door internet blijf je meedoen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>