Vrouwen smeren wat af op middelbare leeftijd

Naarmate vrouwen ouder worden, veranderen ze hun make-upgewoontes. De grootste verandering maken ze tussen de 35 en 44 jaar oud. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau NPD.

Uit het onderzoek blijkt dat 80 procent van de vrouwen tussen de 18 en 24 jaar oogschaduw en eyeliner gebruikt. Slechts 50 procent van de vrouwen die 55 jaar zijn gebruiken die producten nog.

Logisch toch? Je wilt absoluut niet alle aandacht vestigen op die akelige kraaienpootjes. We leggen het accent vervolgens ergens anders……

Op latere leeftijd stappen vrouwen over van lipgloss naar lipstick en van foundation naar blush. De kleuren die de vrouwen kiezen, veranderen ook. Hoe dichter ze bij middelbare leeftijd komen, hoe meer kleur ze gebruiken voor het gezicht en de lippen om de aandacht van de ogen af te leiden.

Ook gaan vrouwen naarmate ze ouder worden meer geld uitgeven aan cosmetica.

Lees ook:Vervallen cosmetica betekent een gevaar voor je gezondheid
Lees ook:Vrouwen huilen wat af!
Lees ook:Winkelketens geen aandacht modieuze 55-plusser
Lees ook:Ouder wordende vrouw maakt zich druk om uiterlijk
Lees ook:Geheugen al op 45-jarige leeftijd achteruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>