Pyjama terug van weggeweest

Ineens was ie weg uit de slaapkamers: de pyjama. Ondenkbaar dat je vroeger zonder nachtgewaad onder de wol dook en ‘s morgens vouwde je hem keurig onder je kussen om er ‘s avonds weer in te springen. Oude tijden herleven, want de populariteit van pyjama’s schijnt enorm te stijgen, de huispakken vliegen dan ook als warme broodjes over de toonbank. Volgens onderzoekers omdat steeds meer mensen een avond op de bank verkiezen boven een avond uit.In de afgelopen vijf jaar is de verkoop van pyjama’s met 9 procent gestegen. Tien jaar geleden droeg 30 procent een pyjama. Nu is dat volgens marketinganalist Tamara Sender van Mintel gestegen tot één op de drie mannen en 50 procent van de vrouwen. Volgens Sender komt het verschil tussen mannen en door het stoffige imago dat mannenpyjama’s hebben.

Experts zeggen dat de stijging komt door de populariteit om een avond thuis te blijven en de stijging aan thuis werkenden. Hierdoor zouden mensen een ‘derde garderobe’ aanschaffen, naast de werk- en vrijetijdskleding. Ook zorgen koudere winters en warmere zomers ervoor dat mensen meer verschillende soorten nachtkleding kopen.

Lees ook:Pyjama moet voorkomen dat je partner je naakt ziet…
Lees ook:Pyjama’s worden te weinig gewassen…… smerig!
Lees ook:Peter Jan Rens veilt persoonlijke bezittingen
Lees ook:Online daten onder 55-plussers booming business
Lees ook:Steeds meer 65-plussers fataal ten val

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>