Online daten onder 55-plussers booming business

Volgens marktonderzoeker Experian Hitwise is het aantal 55-plussers die aan online dating doen de laatste drie jaar met maar liefst 39 procent gestegen. Spark Networks, eigenaar van verschillende datingsites, spreekt zelfs over een stijging van 93 procent in 8 maanden. Heel wat dus! En waarom ook niet! De tijd dat online daten alleen aan de jongeren is voorbehouden, ligt dus achter ons. De 55-plusser wint terrein en het loont dus echt de moeite het te proberen, mocht je die leeftijd gepasseerd zijn en wel zin hebben in een leuke date!Experts schrijven de populariteit van online dating bij de oudere bevolkingsgroep toe aan het feit dat ze niet meer focussen op trouwen en kinderen krijgen. Daardoor kunnen ze rustig zoeken naar iemand met gemeenschappelijke interesses, niet naar een potentiële huwelijkskandidaat of geschikte vader. Volgens auteur Gian Gonzaga weten mensen na hun vijftigste beter wat ze nodig hebben. “Ze weten perfect wat belangrijk is in een relatie, waardoor ze gerichter kunnen zoeken. En aangezien mensen tegenwoordig langer leven, kan een tweede liefde ook nog erg belangrijk zijn. Je kan samen nog uitkijken naar een toekomst van 20 of 25 jaar.”

Een bijkomende reden voor de populariteit is het steeds hogere scheidingspercentage bij deze leeftijdsgroep. Volgens de laatste cijfers is 37 procent van de Amerikaanse bevolking boven de 50 ongetrouwd.

Lees ook:50-plussers daten steeds vaker online
Lees ook:Hoe ziet de perfecte 50+ man eruit?
Lees ook:50plussers boeken steeds vaker singlereizen
Lees ook:Pyjama terug van weggeweest
Lees ook:ENNU-magazine: online magazine voor 50-plussers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>