Zeeuwse mosselen zijn “rijk gevuld”

Mmmm, mosselen, ze zijn er weer! In Yerseke is het nieuwe seizoen van de Zeeuwse mosselen afgetrapt. “Zelden mosselen van zo’n goede kwaliteit gezien zo vroeg op het seizoen”, zei een mosselkweker. Nou, dat belooft wat. De prijzen die de mosselen halen op de veiling, liggen wel iets hoger dan vorig jaar, maar dfan heb je ook wat!De sector is zelf verrast door de kwaliteit, de smaak en het vleesgewicht van de eerste mosselen. “De natuur heeft ons verrast. Wij zijn blij met deze oogst die, ondanks de lage watertemperatuur van de afgelopen periode, uitstekend genoemd mag worden. Blijkbaar is er genoeg voedsel aanwezig voor de niet al te grote, maar rijk gevulde schelp”, zei Jos van Damme namens de mosselkwekers uit Zeeland.

Mosselen worden al meer dan 150 jaar gevist in de Nederlandse wateren. De twee kweekgebieden zijn de Oosterschelde en de Waddenzee, samen goed voor ongeveer 6.000 hectare. Wereldwijd wordt er jaarlijks circa 194 miljoen kilo mosselen geproduceerd.

Lees ook:Tevredenheid over kwaliteit bij eerste bemonstering Zeeuwse mosselen
Lees ook:Nieuwe oogst Zeeuwse Mosselen weer volop verkrijgbaar
Lees ook:De Zeeuwse mosselen zijn er weer!
Lees ook:De mosselen zijn groot dit jaar!
Lees ook:Eerste Zeeuwse mosselen half juli verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>