De Zeeuwse mosselen zijn er weer!

We hebben er een weekje langer op moeten wachten, maar nu is het dan zover: het mosselseizoen werd vandaag geopend in mosselstad Yerseke in Zeeland. De opening van het mosselseizoen werd vorige week nog uitgesteld omdat de mosselen nog niet van de gewenste kwaliteit waren. De mosselkwekers vermoeden dat door de combinatie van het warme voorjaar en de geringe neerslag de groei vertraging heeft opgelopen.De hoeveelheid grote mosselen, de ‘jumbo’s', valt dit jaar wat tegen. Die zijn daardoor wat duurder dan anders.

“Op dit moment zijn de mosselen nog vrij klein, maar ze groeien nog. Als de natuur wil meewerken, kan het aanbod grote mosselen nog toenemen” zegt Jaap Holstein, secretaris van een vereniging van mosselhandelaars. Veel zonlicht is nu belangrijk voor de groei van de mosselen. Holstein benadrukt wel dat er ruim voldoende mosselen van het type ‘super’ zijn.

Vanaf 14 juli is de Zeeuwse mossel verkrijgbaar in de winkels.

Lees ook:Nieuwe oogst mosselen van Zeeuwse bodem kent mooie kwaliteit
Lees ook:Nieuwe oogst Zeeuwse Mosselen weer volop verkrijgbaar
Lees ook:Mosselen te laat door slecht weer
Lees ook:Eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen aan land gebracht
Lees ook:Zeeuwse mosselen zijn “rijk gevuld”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>