Nieuwe oogst mosselen van Zeeuwse bodem kent mooie kwaliteit

Op woensdag 8 juli wordt het mosselseizoen met de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem officieel geopend.

 

De proefmonsters die gisteren en vandaag van de percelen uit de Oosterschelde en de Waddenzee werden aangeleverd op de Nederlandse Mosselveiling geven een mooi resultaat. De mosselen kennen een goede kwaliteit en hebben de authentieke zilte smaak die deze lekkernij zo uniek maakt.

De bemonstering laat zien dat het visgewicht van de mosselen de afgelopen weken vooruit is gegaan. De verwachting is dat dit komende weken nog zal toenemen, aldus mosselkweker Albert Nieuwenhuize. De groei van mosselen is afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. Ze hebben ongeveer twee jaar tijd nodig om uit te groeien tot consumptierijpe mosselen.

Vanaf nu varen de Zeeuwse mosselkwekers uit naar hun percelen in de Oosterschelde en de Waddenzee om mondjesmaat hun met passie gekweekte mosselen aan te voeren op de Nederlandse Mosselveiling.

Vanaf eind volgende week is de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem volop verkrijgbaar.

Met het zomerse weer en de vakantieperiode in het vooruitzicht zijn Zeeuwse mosselen een geliefd product.

 

Bron: Mosselbureau

Lees ook:Nieuwe oogst Zeeuwse Mosselen weer volop verkrijgbaar
Lees ook:Tevredenheid over kwaliteit bij eerste bemonstering Zeeuwse mosselen
Lees ook:Zeeuwse mosselen zijn “rijk gevuld”
Lees ook:De Zeeuwse mosselen zijn er weer!
Lees ook:Mosselseizoen vroeg van start met logistieke uitdaging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>