Zondag 25 mei: Van Bach tot Bernstein met Arie Boomsma en Thierry Baudet

Schermafbeelding 2014-05-12 om 14.36.29Naar aanleiding van het verschijnen van hun boek Van Bach tot Bernstein treden Arie Boomsma en Thierry Baudet eenmalig op in het Concertgebouw, in de Kleine Zaal. Ze vertellen een uur lang de mooiste verhalen en anekdotes over klassieke muziek, uiteraard afgewisseld met bijzondere muziek. Daria van den Bercken zal piano spelen, er zal gezongen worden door Laetitia Gerards en Bastiaan Sparnaay en er wordt gespeeld door het Naïri Kwartet. Na afloop is er een borrel. Bij de prijs van het kaartje is het boek Van Bach tot Bernstein inbegrepen!
Klassieke muziek is er voor iedereen. Voor alle stemmingen en  alle momenten van de dag. Een rustige zaterdagochtend, of ’s avonds bij het eten met vrienden. Thuis op de bank of juist in de concertzaal, tijdens het koken, in de auto, bij een feest of een droeve gebeurtenis: elk moment kan verrijkt worden door de schoonheid van klassieke muziek. In Van Bach tot Bernstein vertellen Arie en Thierry je over de verschillende stijlperiodes, over de componisten en hun drijfveren, ze geven je achtergrondinformatie, maar ook smeuïge details en in elk geval genoeg luistertips om lange tijd mee voort te kunnen. Het is de ideale gids voor alles wat je moet weten over klassieke muziek.

Veel van de luistertips uit het boek kan men terug vinden in de bijbehorende CD-box. Tien zorgvuldig samengestelde cd’s met elk een eigen karakter; van een rustige zaterdagochtend tot een romantisch diner; van de leukste muziek voor kinderen tot de meest opzwepende muziek voor bij het sporten. De combinatie van boek en cd maakt Van Bach tot Bernstein tot de ideale introductie in de wereld van de klassieke muziek.
Thierry Baudet (1983) is academicus, journalist en schrijver. Zijn recentste boeken zijn De aanval op de natiestaat en Oikofobie. Met Geert Mak stelde hij de bundel Thuis in de Tijd samen.
Arie Boomsma (1974) is schrijver en tv-programmamaker. Bij Prometheus publiceerde hij eerder de roman Relishow en de succesvolle poëziebloemlezingen Met dat hoofd gebeurt nog eens wat en Waarom ben je niet bij mij.

Tickets zijn hier  verkrijgbaar.

Lees ook:Arie Boomsma brengt poëziebundel uit
Lees ook:The Classical Proms 2012 met korting
Lees ook:Bach in Bach uit
Lees ook:Alles van Bach gratis op internet
Lees ook:Pianoconcert no. 5 van Beethoven op 1 in Top 1000

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>