Niet getreurd: er is mooi weer in aantocht

Schermafbeelding 2014-08-20 om 20.23.25Het lijkt wel herfst: de sjaals zijn weer uit de kast gehaald, de ‘tussenjas’ weer aangetrokken… Ligt het aan mij of is deze zomer voorbij gevlogen? Maar niet meteen getreurd, want het is nog niet over. De temperatuur stijgt maandag richting de 20 graden, verwacht RTL-weervrouw Nicolien Kroon. Mevrouw Kroon maakt mij blij! Liggen de temperaturen nu zo’n zes tot zeven graden onder normaal, volgende week stijgt de temperatuur naar waardes die normaal zijn voor de tijd van het jaar. Wel blijft het wat wisselvallig.
De lage temperaturen van de afgelopen tijd worden veroorzaakt door de aanvoer van polaire lucht. De lucht wordt boven het relatief warme zeewater wel opgewarmd, maar de temperaturen van 22 of 23 graden werden de afgelopen dagen niet gehaald. Dat zijn de normale waarden voor deze tijd.

Lees ook:Weersverwachting: zon en temperaturen tot 29 graden!
Lees ook:Weerbericht: Het wordt vandaag tropisch warm, …of toch niet?
Lees ook:Vandaag lekker weer, maar wel koudste lente in tijden!
Lees ook:Warm voorjaar verwacht
Lees ook:Het lenteweer komt eraan!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>