Weersverwachting: zon en temperaturen tot 29 graden!

Schermafbeelding 2013-09-03 om 11.18.32Lekker hoor! Als we de weersvoorspellingen voor de komende dagen mogen geloven, kunnen we nog lekker een beetje nazomeren! Vanaf morgen stroomt warme lucht het land binnen en lopen de temperaturen op tot boven de 25 graden. Morgenochtend ligt (vooral het noorden van) Nederland nog enigszins verscholen onder enkele mistbanken, maar in de loop van de dag laat de zon zich steeds meer zien. Temperaturen lopen dan op tot 25 graden aan zee tot 28 of 29 graden in het zuidoosten van het land. Donderdag wordt volgens Weeronline een onvervalste stranddag. ‘Zon, weinig wind en zomerse tot mogelijk tropische temperaturen in Nederland. Prima avond om een terrasje te pakken of de kooltjes nog eens aan te wakkeren. Om 10 uur ‘s avonds ligt de temperatuur nog rond 20 graden’.

Vrijdag staat ons nog een mooie zomerdag te wachten met ook dan weer hoge temperaturen tot wel 29 graden in het zuiden van het land. Een kans op (onweers)buien lijkt in het weekend roet in het eten te gooien. Maar die voorspelling is nog vrij onzeker.
Weerplaza concludeert dat donderdag een zeer warme dag wordt voor begin september. De warmste september sinds het begin van de metingen in 1706 staat volgens het KNMI geboekt in 2006. De gemiddelde temperatuur was toen 17,9 graden tegen 14,5 graden normaal. Voor de hoogste thermometerstand ooit in de maand september moeten we verder terug in de tijd. Op 4 september 1924 wees de thermometer in Maastricht 35,2 graden aan.

Lees ook:Daar gaan de barbecueplannen: zware onweersbuien op komst!
Lees ook:Het rare Nederlandse weer: temperaturen boven 20 graden op komst
Lees ook:Op 29 mei was het nog nooit zo koud!
Lees ook:Niet getreurd: er is mooi weer in aantocht
Lees ook:Lekker stukje fietsen of wandelen? Let op: Kans op zware (onweers)buien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>