Het rare Nederlandse weer: temperaturen boven 20 graden op komst

Schermafbeelding 2014-08-03 om 14.02.58Er lijkt dit jaar geen pijl te trekken op het weer in Nederland. Na enkele record-regenbuien in de zomer heb ik al een paar keer genoten van een paar mooie dagen onder het mom van ‘dit zou wel eens het laatste mooie weekend kunnen zijn’. Niet dus! Eerder sprak het KNMI al de verwachting uit dat 2014 het warmste jaar in drie eeuwen kan worden en daar lijkt het steeds meer op. Buitenzwembaden zijn langer open gebleven, ijszaken hebben in september en oktober nog mooie omzetten gedraaid en eigenlijk kan er nog steeds gewoon buiten gebarbecued worden. Mogelijk ook komend weekend weer: de temperaturen in Nederland kunnen dan zomaar boven de 20 graden uit komen. Daar gaan wel enkele dagen met wisselvallig weer aan vooraf.

Dat melden de meteorologische sites Weerplaza en Weeronline dinsdag. De oorzaak van het wisselvallige weer en daarop volgende hoge temperaturen is een diepe depressie boven de Atlantische Oceaan, die een door een zuidelijke stroming de komende dagen lucht vanuit Spanje noordwaarts zal brengen. Door de depressie verlopen de komende dagen nog wisselvallig. De verwachting is dat vooral donderdag een natte dag zal worden. Vrijdag zal het weerbeeld stabiliseren, waarna de temperatuur door de warme luchtstroom gaat stijgen. Zaterdag kan in de zuidelijke delen van Nederland al gerekend worden op temperaturen boven de 20 graden. Zondag wordt het nog warmer, met mogelijk 24 graden in Zuid-Nederland. In deze tijd van het jaar is een graad of 15 normaal.

Mij hoor je niet klagen! In oktober nog lekker op het terras, prima hoor!

Lees ook:Niet getreurd: er is mooi weer in aantocht
Lees ook:Weersverwachting: zon en temperaturen tot 29 graden!
Lees ook:Einde aan de vrieskou: het wordt zelfs 10 graden boven 0!
Lees ook:Vandaag lekker weer, maar wel koudste lente in tijden!
Lees ook:Maak je maar op voor een oudewijvenzomer!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>