Maak je maar op voor een oudewijvenzomer!

NazomerBlogWow! De Telegraaf maakt mij een gelukkig vrouw! Want ze berichten dat oktober met lekker nazomerweer lijkt te beginnen. Dat geeft de burger moed! Ik ben nog lang niet toe aan de winter en eigenlijk ook niet aan de herfst… Daar waar de zon doorbreekt, kan het gemakkelijk 22 graden worden en begin oktober lijkt het zeer milde weer zich voort te zetten. Komend weekeinde komt er meer wind uit het oosten en klaart het vaker op. De maxima lopen op naar 18-23 graden. Dus eh…trek je badpak maar weer uit het vet!

De dagen starten met mist en lage bewolking. Later trekt die steeds vaker op en schijnt de zon. Uitgestrekte hogedruk boven Europa is verantwoordelijk voor dit rustige bijna nazomerse weer. In de volksmond wordt dit ook wel Indian summer of oudewijvenzomer genoemd. Prima!De tiendaagse termijn laat weinig verandering zien. Het kwik zit tegen de 20 graden aan, soms erboven, soms eronder. De wind is overwegend oostelijk en zon, mist en lage wolken wisselen elkaar af. Nachtvorst krijgen we de komende tijd nog niet.

Lees ook:Warmste 18 oktober sinds het begin van de metingen
Lees ook:Het lenteweer komt eraan!!!
Lees ook:Het rare Nederlandse weer: temperaturen boven 20 graden op komst
Lees ook:Niet getreurd: er is mooi weer in aantocht
Lees ook:Weersverwachting: zon en temperaturen tot 29 graden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>