Nederlanders hebben vertrouwen in koningin Beatrix

De vorstin vierde gisteren haar 71e verjaardag. Op de kop af vijfentwintig geleden kondigde haar moeder, de toen 71-jarige koningin Juliana aan afstand te doen van de troon ten gunste van haar dochter Beatrix. Gisteren gebeurde er niets! En Nederland vindt het goed zo; tachtig procent heeft vertrouwen in koningin Beatrix blijkt uit een onderzoek. De koningin krijgt van de ondervraagden een 7,5!

Volgens de ondervraagden is Willem–Alexander klaar voor de troon: 81 procent heeft vertrouwen in hem als troonopvolger. De koningin hoeft echter voorlopig niet af te treden, 38 procent van de deelnemers vindt dat ze dat pas moet doen ’als ze eraan toe is’. Bijna één op de drie mensen (32 procent) vindt dat ze binnen twee jaar zou moeten aftreden.

Als Willem-Alexander koning wordt, vindt de helft van de deelnemers dat zijn vrouw Màxima de titel van koningin mag gaan voeren. Wel moet ze van een meerderheid (52 procent) haar Argentijnse paspoort inleveren als haar man gaat regeren.

Màxima blijft het populairste lid van het koningshuis: 32 procent noemt haar de favoriet. Ze wordt gevolgd door Willem–Alexander (15 procent) en koningin Beatrix (12 procent).

Lees ook:Maandag kondigt Koningin Beatrix mogelijk aftreden aan
Lees ook:Prinsesjes doen mee aan sponsorloop voor het goede doel
Lees ook:Driewerf hoera voor onze oudst regerende monarch!
Lees ook:De troonswisseling in kindertaal “een kroontje voor prinsje Alexander”
Lees ook:Koningsdag niet 27 maar 26 april 2014 gevierd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>