Martin Brozius op 67-jarige leeftijd overleden

Nou zeg, is dat schrikken….. Martin Brozius overleden en nog zo jong. De Nederlandse acteur, presentator en cabaretier is dinsdagavond op 67-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Dat heeft zijn zoon woensdag gemeld. Brozius lag al enige tijd in het ziekenhuis.

Brozius werd bekend met de rol van Aernout Koffij in de televisieserie Kunt U Mij de Weg naar Hamelen Vertellen, Mijnheer? Als je aan Martin Brozius denkt, denk je automatisch aan “Rrren jjje Rrrot, de kinderen waren er dol op! Ren je Rot werd van oktober 1973 tot juni 1983 uitgezonden door de Tros. In totaal waren er 113 afleveringen. Martin Brozius was de vrolijke presentator.

Martin Brozius werd geboren in Hoorn op 4 november 1941. Na zijn jeugd in Hoorn belandde hij in Amsterdam, waar hij de Academie voor de Kleinkunst bezocht. Na zijn opleiding stond hij voor het eerst op het podium in No No Nanette, met Joop Doderer en Johan Kaart. Na de successen met Ren Je Rot ging het bergafwaarts met Brozius. Hij scheidde van zijn vrouw, had veel fysieke problemen, kwam in de problemen met de Belastingdienst en moest zijn huizen verkopen.

Lees ook:James Last overleden
Lees ook:de Plus Fiets4Daagse… voor iedereen die van fietsen houdt
Lees ook:Apple weigert boek Wilfried de Jong voor in iBookstore
Lees ook:KunstRai trekt minder bezoekers dan verwacht
Lees ook:Modekoning Edgar Vos aan hartaanval overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>