Oud-judoka Anton Geesink (76) overleden

Sory… Het is absoluut niet onze bedoeling hier op de blog om de haverklap met overlijdensberichten te komen, maar het vervelende feit is nu eenmaal dat er de afgelopen dagen helaas de nodige mensen zijn overleden die voor velen van ons bepalend zijn geweest in het nieuws dat we vroeger meekregen. Zo ook Anton Geesink. De judolegende is vrijdag in zijn woonplaats Utrecht op 76-jarige leeftijd overleden.
Geesink, die al enkele weken in het ziekenhuis lag, wist in 1961 als eerste niet-Japanner de wereldtitel in de zwaarste klasse te veroveren. Ook in 1965 was de Utrechtse judoka de beste van de wereld. In 1964 stuntte hij door in Tokio olympisch goud te veroveren toen hij won van de Japanner Akio Kaminaga. Na zijn carrière was Geesink actief als bestuurder in de sportwereld, onder andere bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Lees ook:Waar gebeurd……… in Japan!
Lees ook:Het beste ziekenhuis van Nederland
Lees ook:Rotterdamse 90-jarige redt leven: over krasse knarren gesproken!
Lees ook:Sportfanaat van 97 jaar!!
Lees ook:Oud Judo-kampioen wil nu wereldtitel vissen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>