Floriade 2012 geopend

De Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt sinds 1960 één keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats gehouden. Koningin Beatrix opende vanmiddag de Floriade in Venlo. Het evenement is voor het eerst buiten de Randstad. De organisatie verwacht voor deze alweer zesde editie van de Floriade komend half jaar 2 miljoen bezoekers.

 

 

Het Floriadepark is 66 hectare groot en bestaat uit vijf verschillende themavelden, die door bosgebied met elkaar zijn verbonden. In totaal zijn er op het park meer dan honderd inzendingen samengebracht. Dit kunnen tuinen of paviljoens zijn van de deelnemende tuinbouwsectoren, bedrijven en internationale deelnemers. 35 landen doen mee aan deze zesde editie van de Floriade. De koningin bezocht in een rondgang over het Floriadepark onder meer de Japanse inzending, het paviljoen van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en de inzending van Azerbeidzjan. Vertegenwoordigers van de desbetreffende landen waren ter plaatse om uitleg te geven.

Lees ook:De Floriade? Zo ging dat in Rotterdam in 1960
Lees ook:Spirit of Winter op Paleis het Loo
Lees ook:Bomen als thema op de Dag van het Park 2010
Lees ook:Landelijke prijsvraag tegen eenzaamheid: je hebt nog 10 dagen
Lees ook:Gouden Eeuw floreert in Keukenhof 2016

1 Reacties // Reageer

One thought on “Floriade 2012 geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>