RIP Robin Williams… acteur (63) pleegt waarschijnlijk zelfmoord

Schermafbeelding 2014-08-12 om 09.39.182014 is kennelijk geen goed jaar voor briljante komieken… Na Rick Mayall moet de wereld het vanaf nu ook doen zonder Robin Williams. De acteur en komiek is op 63-jarige leeftijd overleden. Volgens de politie zijn woonplaats Tiburon in Californië lijkt het erop dat de acteur, die al jaren last had van hevige depressies, zelfmoord heeft gepleegd. Williams, die in 1998 een Oscar kreeg voor zijn rol in Good Willl Hunting, werd gezien als een van de grappigste acteurs in Hollywood.  Ook won hij vier Golden Globes en twee Emmy Awards.Hij speelde in tientallen films, waaronder mooie, meeslepender rollen in Dead Poets Society, Good Morning Vietnam en Awakenings. Daarnaast kon hij zich uitleven in komische kaskrakers al Mrs. Doubtfire, Jumanji en Flubber.

De wereldwijde doorbraak van Williams was eind jaren 70 in de tv-serie Mork & Mindy, die ook in Nederland werd uitgezonden. In deze spin off van de serie Happy Days speelde hij het komische buitenaardse wezen Mork, dat bekendstond om zijn groet nanu-nanu.

De acteur was in het verleden open over zijn drugs- en alcoholverslaving. In 2006 liet hij zich daarvoor behandelen in een kliniek. Sindsdien dronk hij naar eigen zeggen niet meer. Eerder dit jaar werd hij wel weer gezien in een ontwenningskliniek, maar dat was volgens zijn woordvoerder alleen om een terugval te voorkomen.

Lees ook:Acteur Robin Williams laat zich weer (…preventief…) opnemen in afkickkliniek
Lees ook:Advocaat Matlock-acteur overleden (met begintune)
Lees ook:Acteur Tom Adams (The Onedin Line) overleden
Lees ook:De wereld is een stukkje minder grappig: Bottom-acteur Rik Mayall (56) overleden
Lees ook:J.R. Ewing (Larry Hagman) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>