Hoofdredactrice krant vraagt ouderen eigen in memoriam te schrijven

De inwoners van een dorp in het graafschap Wiltshire, in het zuidwesten van Engeland, is vriendelijk gevraagd om hun eigen in memoriam te schrijven voor het plaatselijk krantje, lees ik in HLN. Het dorpje kent een meer senioren dan het nationale gemiddelde en de hoofdredactrice van de krant, Constance Reed, vreest overspoeld te worden door dode dorpsbewoners. Nou ja zeg…hoe belachelijk is dat! Reed vindt het tijdverlies om na elke begrafenis langs te moeten lopen bij de dominee die haar een beknopt verslag geeft van de overledenen. “Met een maandelijks op te stellen rubriek overlijdensberichten zou het handig zijn voor wie nog overblijft om vooraleer zelf te sterven zijn/haar eigen in memoriam op te stellen”, aldus Reed. Ik vind het meer dan verschrikkelijk en bijna ongeloofwaardig!De reden waarom het aan de senioren zelf wordt gevraagd? “De nabestaanden hebben na het overlijden wel andere zorgen. Meestal hebben ze ook niet veel zin om zoiets te schrijven. Als ze zouden helpen, dan zou dat mijn taak behoorlijk verlichten”, aldus Reed. In de maarteditie roept ze de dorpelingen op maximaal 400 woorden over hun leven te schrijven.  Tot dusver heeft zij nog geen necrologie binnengekregen. Hoe zou dat nou komen???

Onbekend is of mevrouw Reed zelf al het goede voorbeeld heeft gegeven: de dame is 87 lentes oud, en dan durft de winter wel eens zeer plots voor de deur te staan.  Schrijven joh!

Lees ook:De ‘Frans Bauersound’ (?!)
Lees ook:Red de geschiedenis met een boek
Lees ook:X-factor deelneemster Dorine komt terug
Lees ook:Ook oma in de ban van de voetbalplaatjes van Albert Heijn
Lees ook:“Gefeliciteerd, u bent zwanger”….. de gelukkige vrouw is 99 jaar!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hoofdredactrice krant vraagt ouderen eigen in memoriam te schrijven

  1. Herna

    wat vind jij niet belachelijk? Post gewoon een bericht zonder eigen kortzichtige kommentaar s.v.p.

      /   Reply  / 
  2. Hester de Waard Auteur

    Lieve Herna, als je objectieve journalistiek zoekt, moet je je niet op een weblog begeven. Een van de kenmerken van een weblog is namelijk het persoonlijke karakter – en daarbij dus de mening van de auteur. Niet miepen en mauwen hier: misschien moet je je storten op je eigen IM, als je het zo normaal vindt. Ben je tenminste nuttiger bezig dan hier de sfeer te verzieken!

      /   Reply  / 
    1. Griet

      Hester, ik vind dat je 100% gelijk hebt.
      Er zijn van die zeiksnuivers die overal commentaar op hebben behalve op zichzelf; en dat terwijl hun eigen levensformat van geen kanten deugd. Ik weet niet hoe oud Herna is, maar de bejaarden onder ons weten weten hoe belangrijk het is om je eigen mening te mogen verkondigen zonder dat je gelijk wordt opgepakt, met alle gevolgen van dien.
      Hester jij geefy jouw mening, terwijl die Herna haar mening opdringt, dat is het verschil.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>