Geen leven na de dood

Met de dood komen we allemaal in aanraking. De één vroeger dan de ander, maar uiteindelijk kunnen we er nooit omheen. Het is de enige zekerheid die we hebben in het leven…
Maar zou er leven zijn na de dood? Kunnen we daar iets over zeggen?

De Zweedse Sasha Eliasson heeft het antwoord op onze vraag. Hij heeft ervaring, hij is namelijk het laatste jaar al tweemaal doodverklaard. “Ik weet hoe het hiernamaals eruitziet”, klinkt het.

 

 

In juni vorig jaar raakte Sasha betrokken bij een zware crash met zijn motor. De Zweed kreeg achteraf te horen dat hij een tweetal minuten lang dood was. Een paar maanden later ‘stierf’ Eliasson een tweede keer, nadat hij bij een operatie te veel pijnstillers kreeg toegediend. Hij was opnieuw twee minuten lang niet bij leven.

Een leven na de dood? Niet als we Sasha’s ervaring horen. “Het was twee keer hetzelfde: een zwarte leegte. Ik had helemaal geen bewustzijn, en kon me achteraf ook niets herinneren. Het was alsof je een kort, droomloos dutje deed, of alsof iemand de uit-knop had ingeduwd.” De zelfverklaarde atheïst vertelt dat hij helemaal niet geweten zou hebben dat hij dood was als de dokters niet verplicht waren geweest het hem te vertellen.

Lees ook:Winkelen is hard werken
Lees ook:Bergen op Zoom heeft opnieuw de beste haring
Lees ook:Vrouw spendeert bijna jaar van haar leven voor kledingkast
Lees ook:Henk van Ulsen is overleden
Lees ook:Zij is niet dood, zij leeft!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>