De beste wintersportbestemmingen is Oostenrijk

Mocht je de wintersport vakantie dit jaar geboekt hebben naar Oostenrijk, dan heb je een goede keus gemaakt. Het land is volgens een studie van de website ‘Zoover’ verkozen tot het beste wintersportland. In bijna alle categorieën stond Oostenrijk op de eerste plaats.

Met een gemiddelde score van 7,6 kaapt Oostenrijk de hoofdprijs weg in het rapport. Het land scoort ook het beste op het gebied van après-ski, kindvriendelijkheid, sfeer en uitgaansleven.

Vooral in de categorie ‘kindvriendelijkheid’ neemt Oostenrijk een grote voorsprong op de concurrentie. Het skidorpje Serfaus bleek het populairst. Frankrijk en Zwitserland volgen met een gemiddelde score van 7,5. Italië haalt 7,4 en Duitsland 7,3. Daaronder staat nog Tsjechië met 7,0.

Ook voor de après-ski moeten we in Oostenrijk zijn. Mayrhofen in het Zillertal kreeg van de wintersporters 8,6. Het Zwitserse Veysonnaz stelt volgens de surfers buiten het skiën dan weer niets voor. In twee categorieën moest Oostenrijk de eer toch aan Frankrijk laten. Dat land blijkt immers iets geschikter voor zowel de beginnende als de gevorderde skiërs.

Allemaal leuk en aardig deze cijfers,  aan de mensenmassa is dit ook zeker te merken. Als je het prettig vindt ruim een uur te wachten met je ski’s in je nek totdat je aan de beurt bent om aan het grote avontuur naar boven te beginnen moet je het zeker niet laten…..

Lees ook:Klassieker Gone with the wind (1939) wint beste filmkus en filmquote
Lees ook:Verrassend feitje over de euro
Lees ook:Frankrijk trekt meeste bezoekers…ter wereld!
Lees ook:Nederland kiest massaal voor Oostenrijk in de voorjaarsvakantie
Lees ook:Op vakantie? Weer zwarte zaterdag op komst met ‘heul veul files’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>