Nederland kiest massaal voor Oostenrijk in de voorjaarsvakantie

Gezinnen naar Oostenrijk kopie 2Nederlandse wintersporters reizen tijdens deze voorjaarsvakantie massaal af naar de naar de Oostenrijkse Alpen. Dat constateert de wintersport website Wintersporters.nl op basis van boekingen en zoekgedrag op de site. Maar liefst 56% van de Nederlandse skiërs en snowboarders gaat naar Oostenrijk voor hun sneeuwvakantie. Opvallend is ook de populariteit van de wintersportgebieden in het Duitse Sauerland, waar momenteel de sneeuwcondities prima zijn.
 

Top vier
Oostenrijk is hiermee het populairste vakantieland voor een wintersportreis, Frankrijk is een goede tweede met 20% van de Nederlandse wintersportgangers. Italië zit het klassieke Alpenland Zwitserland op de hielen. Beide landen mogen zo’n 9% van de Nederlandse skiërs en snowboarders verwelkomen, waarbij Zwitserland momenteel te kampen heeft met een ongunstige wisselkoers.

Zelfs Zwitsers naar Oostenrijk
‘Het toerisme in Zwitserland staat sinds de koerswijziging van de Zwitserse Frank zwaar onder druk’, aldus Arjen de Graaf van Wintersporters.nl. ‘Zelfs Zwitsers gaan tegenwoordig in Oostenrijk skiën’.

Tirol populairste regio
Tirol is met ruime voorsprong de populairste regio in Oostenrijk, gevolgd door het Salzburgerland en Vorarlberg. Wintersporters vinden, in tegenstelling tot de eerste week van de kerstvakantie, momenteel in vrijwel alle skigebieden in de Alpen uitstekende condities. De meeste gebieden hebben de afgelopen weken een flink pak verse sneeuw gekregen. Wel wordt nadrukkelijk gewaarschuwd voor skiën en snowboarden buiten de pistes, vanwege het hoge lawinegevaar.

Lees ook:De beste wintersportbestemmingen is Oostenrijk
Lees ook:Site www.duitsland-reisgids.nl gaat online
Lees ook:Niks te merken van recessie op de pistes
Lees ook:Helft wintersporters vindt piste ideale flirtplek
Lees ook:Op vakantie? Weer zwarte zaterdag op komst met ‘heul veul files’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>