Uren sturen… Fileleed op Zwarte Zaterdag

Zo… Ook gisteren met de auto terug gekomen van vakantie? Dan is de kans behoorlijk groot dat u er wat file-uurtjes op heeft zitten. Het was namelijk één van de bewuste Zwarte Zaterdagen op de Europese wegen, waarbij honderdduizenden vakantiegangers vertrokken van of naar hun vakantieadres.

Het werd een druk dagje en al met al stond er op het hoogtepunt van de dag, zo rond het middaguur, bijna 800 kilometer file in heel Frankrijk. Ook op andere plaatsen in Europa was het druk op de wegen. Bij de Gotthardtunnel stond het verkeer aan beide kanten van de tunnel vast, en ook in Oostenrijk was het op plaatsen enorm druk. In Duitsland vielen de files mee. Daar had men meer drukte op de wegen verwacht. Er komen de komende weken nog een paar extreem drukke dagen, dus mocht u met de auto op vakantie gaan, kijk even goed wanneer en hoe laat u vertrekt.

Lees ook:Gezelligheid in Frankrijk: meer dan 500 kilometer files…
Lees ook:Op vakantie? Weer zwarte zaterdag op komst met ‘heul veul files’
Lees ook:ANWB waarschuwt voor druk Pinksterweekend
Lees ook:Nou dat was gezellig: de drukste avondspits van het jaar
Lees ook:Check je verlichting io de auto in het verkeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>