Gezelligheid in Frankrijk: meer dan 500 kilometer files…

Oef… Ik heb van de week ook een uurtje in een file gestaan, maar mensen die vandaag op weg naar het Zuiden zijn, hebben het zwaarder: vakantiegangers op weg naar het zuiden staan vandaag in ieder geval in flinke files. Op het hoogtepunt rond 13.00 uur stond er 520 kilometer file op de Franse wegen Dat meldt de ANWB. De grootste knelpunten zijn de A7 in de Rhônevallei, de A9 bij Perpignan. In het westen staat het verkeer op diverse plaatsen vast op de A10, van Parijs richting Bordeaux, en verderop op de A63 bij de Spaanse grens.

Ook op snelwegen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië moeten vakantiegangers rekening houden met vertraging. In Duitsland kent vooral Beieren veel stokkend verkeer. Vooral op de A8 van München richting Salzburg is het raak. In Oostenrijk staan lange files op de A11 richting Slovenië bij de Karawankentunnel en op de B179 bij de Fernpas. In Zwitserland doet de St. Gotthardtunnel (A2) zich weer als berucht knelpunt gelden. In Italië is het de hele dag al erg druk op de A14 tussen Bologna en Rimini, de belangrijkste weg naar de kust. Ook richting het Gardameer op de A22 is het aanschuiven.  Na vieren zal de drukte overal snel afnemen. Volgens de ANWB is dit weekeinde het een na drukste van het jaar, en is het de opmaat voor ‘zwarte zaterdag’ volgende week.

Lees ook:Op vakantie? Weer zwarte zaterdag op komst met ‘heul veul files’
Lees ook:Uren sturen… Fileleed op Zwarte Zaterdag
Lees ook:De beste wintersportbestemmingen is Oostenrijk
Lees ook:Prachtig paasweekend zorgt voor enorme drukte op de wegen
Lees ook:Doe mee met de Nationale filevrije dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>