Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen

Na het succes van de eerste ‘Vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ in januari 2012 in de Beurs van Berlage, vindt er op 5 en 6 januari 2013 alweer de tweede editie plaats.  Gestaafd door het succes van der eerste editie gelooft Byblos in de groeiende behoefde in meer gespecialiseerde en gepersonaliseerde reizen op maat.  Vlak daarna vindt dit nieuwe initiatief ook in Scheldestad Antwerpen navolging waar op 19 en 20 januari 2013 de eerste “ De Antwerpse vakantiebeurs voor bijzondere reizen” in de weidse ruimtes van de Waagnatie aan de Schelde plaats vindt. Steeds meer mensen keren de megalomane vakantiebeurzen te rug toe, op zoek naar een meer individuele reisbeleving op maat. Het success van de ‘Fiets- en Wandelbeurs’ in Amsterdam en Mechelen en de ’Vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ in Amsterdam toont aan dat er behoefde is aan innovatieve reisconcepten op maat.

Het doel van deze ‘vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ is een omgeving te scheppen waar het massatoerisme niet meer de toon aangeeft, maar selectief gekozen wordt voor kwaliteit. Kwaliteit en originaliteit en een scherpe identiteit van de verschillende reisproducten zijn de trefwoorden voor deze nieuwe beurs. De aanbieders hebben reisproducten ontwikkeld die zich door hun kwaliteit of door hun onverwisselbaarheid van andere aanbieders onderscheiden.
Op de eerste Antwerpse vakantiebeurs en in Amsterdam zijn alleen “direct sellers” aanwezig. Dit zijn reisorganisaties die zelf de concepten bedenken, in de betreffende landen de reizen samenstellen en direct aan het publiek aanbieden. Kortom een snel groeiende nieuwe reisbranche , die het reizen weer terugbrengt tot menselijke proporties en aandacht heeft voor details.

U kunt er grote aanbieders vinden zoals Koning AAP en Djoser, Thika die u mogelijk al kent. Maar ook zeer kleine reisorganisaties zullen niet ontbreken.De Beurs geeft ook juist deze gespeiailiseerde aanbieders een forum. Deze zijn zelfs op het internet niet altijd te vinden, maar hebben vaak kleine parelreizen te bieden waar u zelf nooit aan gedacht zou hebben: van onherbergzame poolreizen tot zeer kleinschalige intieme kloosterwandelingen.

Veel aanbieders hebben niet de mogelijkheid adequaat hun publiek te bereiken, omdat internet welliswaar een goed hulpmiddel is, maar toch geen evdidentie als het om goede dienstverlening gaat. Veel organisaties zijn niet goed te vinden. Bovendien ontbreekt elk persoonlijk contact.  De beurs laat u rechtstreeks kennis maken met deze reisexperts.

De vakantiebeurs voor bijzondere reizen mikt op een geinteresseerd publiek dat – zoals we weten van de in Mechelen en in Amsterdam gehouden ‘ Fiets en Wandelbeurs’ – in grote getalen op zoek is naar de juiste aanbieders om zich voor te bereiden op een bijzondere vakantie. We zien de laatste jaren heel duidelijk dat beurzen voor geselecteerde doelgroepen aan populariteit winnen.
Dit fenomeen geldt voor ieder land van Europa.
Het succes van de eerste beurs in januari 2012 in Amsterdam in in de Beurs van Berlage spreekt daarbij voor zich. Er was een grote publieks opkomst met begeesterde reacties van zowel het publiek als de reisaanbieders.
Dit is de reden waarom deze nieuwe verkoopbeurs ook in Antwerpen in het leven wordt geroepen.
In tegenstelling tot een handelsbeurs waar agenten en touroperators elkaar ontmoeten staan op de ‘Antwerpse vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ de aanbieders en het publiek centraal dat verrast wordt door een veelzijdig kwalitatief hoog aanbod.  Daarnaast zal er een speciaal cultureel programma gepresenteerd worden waar beroemde en niet beroemde artiesten zullen optreden en enkele zeer interessante gesprekken zullen plaatsvinden met o.a. vooraanstaande internationale journalisten en auteurs van reisboeken.  De locaties in Amsterdam en Antwerpen, de historische Beurs van Berlage en de markante, weidse Waagnatie aan de Schelde, biedt deze beurs een ongekend goede uitgangspositie om het juiste publiek te bereiken.  Ze bevinden zich in de directe nabijheid van de oude binnenstad zodat deze goed bereikbaar zijn.
De organisatie is in handen van Byblos, uitgever van talrijke reisboeken en ervaringsdeskundige in het organiseren van bijzondere reizen op maat naar onontgonnen gebieden in Tibet, Mali, Buthan, Mongolië e.a.

Lees ook:Vakantiebeurs bijzondere reizen 2016 Amsterdam
Lees ook:De Vakantiebeurs: het begin van een geslaagde vakantie
Lees ook:De Vakantiebeurs; een grote bron van informatie voor de kampeerder
Lees ook:Op de Vakantiebeurs 2014 begint je vakantie
Lees ook:Op de Vakantiebeurs begint de vakantie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen

  1. Madelon

    Dank Hester voor dit leuke artikel. Vorige week werden wij nog door make My Holiday vertegenwoordigd op de 50pluds beurs in Utrecht. Maar in de Amsterdamse Beurs van Berlage zullen wij met veel enthousiasme ons bedrijf persoonlijk vertegenwoordigen. We hebben er ongelofelijk veel zin in juist omdat deze beurs uitstekend past bij ons concept. Wij zijn dan ook blij dat Boudewijn in 2012 deze bijzondere beurs heeft geïntroduceerd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>