Juli is absolute hoogtepunt voor vakantie met hond

Casamundo.nl object nr. 953819 Toscane copyright BelvillaJuli is de vakantie-piek voor Nederlandse honden. Dit blijkt uit trend cijfers van het online vakantiehuizenportal Casamundo.nl. Maar liefst 30% van vakantieboekingen met hond(en) is voor de maand juli. Voor het vijfde jaar op rij neemt het aantal vakantiegangers dat de hond meeneemt op vakantie toe. Frankrijk is het populairste land, gevolgd door Duitsland.

Vakantie vier je met degene om wie je geeft. Dat de hond hier ook bij hoort, bevestigen de boekingscijfers van Casamundo.nl maar weer eens. Van alle boekingen die tot nu toe voor 2015 zijn gemaakt op het online portal, dat ruim 400.000 accommodaties aanbiedt, neemt 13% de hond mee op vakantie. Voor heel 2014 was dit nog 11%. Het piekseizoen voor vakanties met hond is de maand juli. In het overgrote deel van de gevallen gaat het om een hond per reisgezelschap (80%).

Waar reist de hond heen?
Net als vorig jaar is Frankrijk de meest geboekte bestemming voor hondenbezitters. Opvallend is dat Duitsland de tweede positie inneemt. Vorig jaar stonden onze oosterburen nog op de vierde plaats. De top-5 wordt aangevuld door Italië, Oostenrijk en Nederland.

Op regioniveau is Tirol ook dit jaar weer favoriet, gevolgd door Toscane, Normandië, Bretagne en de Provence.

Casamundo.nl biedt meer dan 400.000 vakantie-accommodaties en heeft een divers aanbod in Europese steden. Accommodaties lopen uiteen van appartementen tussen de locals tot luxe vakantiehuizen en villa’s met idyllische ligging en hotelkamers. Bij ruim 200.000 accommodaties op Casamundo.nl is de hond welkom.

Lees ook:Steeds meer Nederlanders op visvakantie
Lees ook:De beste wintersportbestemmingen is Oostenrijk
Lees ook:Zeeland nummer één voor zomervakantie in eigen land
Lees ook:Nederlanders geven minder geld uit aan vakantie
Lees ook:Nederlanders vertoeven op vakantie het liefst in…Spanje

1 Reacties // Reageer

One thought on “Juli is absolute hoogtepunt voor vakantie met hond

  1. particuliere vakantiehuizen

    Recreatiewoning.nl heeft een aanbod van particuliere vakantiehuizen en accommodaties die door verhuurbedrijven te huur worden aangeboden. Ook zijn er een groot aantal huizen te boeken waar je een huisdier mee naar toe mag nemen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>