Senioren moeten joggen!

Waarom zijn juist de dingen die je niet leuk vindt goed voor je….. zo vervelend! Wandelen, fietsen, zwemmen, allemaal dingen die ik graag doe, maar als ik ergens een hekel aan heb is het hardlopen. En laat nou juist dat goed voor senioren zijn blijkt uit een studie in het tijdschrift PLOS ONE.  Want als je regelmatig jogt of hardloopt dan ga je efficiënter om met je energie dan ouderen die zich beperken tot wandelen, en je blijft daarom langer jong.

 

 

De onderzoekers zetten ouderen van gemiddeld 69 jaar die drie keer per week een half uur hardlopen op een gewone loopband om hun zuurstofverbruik tijdens gewoon wandelen te vergelijken met dat van drie andere groepen: wandelende senioren, senioren die veel op de bank zitten en een groep twintigers.

De hardlopende senioren verbruiken op de loopband minder energie en zuurstof dan de wandelaars, minder dan de bankzitters en ongeveer net zoveel als de twintigers met een gemiddelde conditie. Gewoon wandelen is ook heel gezond, maar regelmatig hardlopen vertraagt de veroudering.

Dus….. heb je nog een uurtje over? Schoenen aan, deur achter je dicht en op pad.

 

 

 

Lees ook:Joggen echt beter dan wandelen (en minder vermoeiend)
Lees ook:Vooroordelen over geheugenverlies werken geheugenverlies in de hand
Lees ook:Senioren hebben geen vertrouwen in gemeentepolitiek
Lees ook:Speeltoestel voor ouderen
Lees ook:65-plussers voelen zich energieker dan jongere mensen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>