Weekendjeweg.nl ziet in roerige tijden boekingen stijgen

De financiële crisis brengt ook voordelen voor de consument. Weekendjeweg.nl ziet een toename van hotels die met zeer scherpe aanbiedingen op de website willen staan.

“Het wordt voor hotels moeilijker om kamers te verkopen in de zakelijke markt. Dan zie je dat ze voor de weekends graag gebruik maken van verkoopkanalen als weekendjeweg.nl. De kamers moeten vol en dan maar voor een lagere prijs.” Aldus Ed Trentelman, woordvoerder van Weekendjeweg.nl.

Zes jaar geleden zag Weekendjeweg.nl dezelfde trend in tijden van zwaar weer. Zo kwamen er na de aanslagen van 11 september 2001 beduidend minder Amerikanen en Britten naar Nederland en omringende landen. Ook de zakelijke markt kreeg rake klappen. Om hotels toch vol te krijgen werden kamers tegen lagere prijzen verkocht via o.a. Weekendjeweg.nl.

“We zien de prijzen voor hotelovernachtingen stagneren en zelfs dalen. De consument reageert hierop. Het aantal boekingen ten opzichte van november vorig jaar is met 5% gestegen en op dit ogenblik liggen de boekingen voor de kerstvakantie zelfs 21% hoger dan vorig jaar.”

Weekendjeweg.nl is onderdeel van Bookit, marktleider in Nederland op het gebied van korte tussendoor vakanties. Ze realiseert 405.000 reserveringen in 2007 voor circa 1.175.000 passagiers. Weekendjeweg.nl is de bekendste site, gevolgd door BungalowS.nl, Nachtjeweg.nl, Hotelletje.nl en BungalowTrips.nl. Vanaf 1992 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken. Bookit is sinds 2005 onderdeel van Holidaybreak PLC, een Europese groep van vakantieaanbieders.

Lees ook:Weekendjeweg.nl biedt hotelgasten nu de ‘winterweer-omboekgarantie’
Lees ook:Weekendjeweg.nl draait wederom door tijdens de Drie Dwaze Dagen
Lees ook:Spotprijzen voor tophotels
Lees ook:Shoppen doe je het allerbest in…Maastricht!
Lees ook:Reiskoorts blijft toenemen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weekendjeweg.nl ziet in roerige tijden boekingen stijgen

  1. Jorg

    Dag Corry,

    Leuk weblog hebben jullie. Nog leuker natuurlijk dat jullie ons bericht hebben geplaatst (net zoals bungalowtrips.nl) ;) Veel succes met bloggen verder.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>