Rutger Hauer wordt 65 jaar en trakteert

Rutger Hauer wordt vrijdag 65 jaar en als je jarig bent dan deel je uit. Het geld dat hij verdient met zijn nieuwe film ‘Oogverblindend’ zal hij doneren aan zijn stichting de Rutger Hauer Starfish Association, waarmee hij het lot van met hiv besmette kinderen en zwangere vrouwen hoopt te verbeteren. Voor het eerst sinds lange tijd speelt de vooral in Amerika actieve acteur weer een hoofdrol in een Nederlandse film: Oogverblindend van Cyrus Frisch. Georgina Verbaan speelt ook in de experimentele film die draait om een telefoongesprek tussen een jonge vrouw in Nederland en een oudere man (Rutger Hauer, die nooit in beeld zal verschijnen…)in Argentinië.

De film gaat in première tijdens het International Film Festival Rotterdam (21 januari tot en met 1 februari). 

De nu AOW-gerechtigde Hauer werd in 1969 nationaal bekend door zijn hoofdrol in de televisieserie over de ridder Floris van Rosemondt. Zijn hoofdrol in Soldaat van Oranje, naar het boek van Erik Hazelhoff Roelfzema, vestigde zijn reputatie als filmacteur in 1977 voorgoed.

Lees ook:Ridderorde voor Rutger Hauer
Lees ook:Rutger Hauer (70) model voor Gaastra
Lees ook:Negen avonden topentertainment op de Veluwe
Lees ook:Nova Zembla 3D van Reinout Oerlemans vanavond in première
Lees ook:Bioscoop: Paul de Leeuw speelt rol in Belgische thriller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>