Ridderorde voor Rutger Hauer

Schermafbeelding 2013-09-09 om 18.04.04Floris, Turks Fruit, The Hitcher, Soldaat van Oranje… Het zijn maar een paar van de titels waarin acteur Rutger Hauer (69) een hoofdrol vervulde. En al die tientallen rollen hebben Hauer nu een lintje opgeleverd. De acteur is namelijk benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Aanleiding voor het lintje zijn de ‘uitzonderlijke acteerprestaties’ van Hauer, die 125 films, dertig toneelstukken en dertig televisieproducties op zijn naam heeft gezet sinds zijn carrière in 1969 begon.

Daarnaast is zijn inzet voor goede doelen geprezen, zo maakte de provincie Friesland bekend tegenover persbureau Novum. Zo is Hauer betrokken bij de organisatie van de Nationale Rode Kruis Tour Rally, een rally voor het goede doel. Daarnaast zet hij zich in voor de bestrijding van hiv en aids. En dus kreeg de acteur dit weekend in zijn Friese woonplaats Beetsterzwaag, waar hij verblijft als hij niet in zijn huis in Hollywood woont, een lintje opgespeld door John Jorritsma, Commissaris van de koning in Friesland.

Bekijk hier (onder andere) de indrukwekkende lijst films waarin Hauer een rol heeft gespeeld

Lees ook:Rutger Hauer (70) model voor Gaastra
Lees ook:Rutger Hauer wordt 65 jaar en trakteert
Lees ook:‘Beste acteur sinds Marlon Brando’ overlijdt in Nederland
Lees ook:Kievietseieren mogen in Friesland toch geraapt worden…
Lees ook:RIP Robin Williams… acteur (63) pleegt waarschijnlijk zelfmoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>